Onbekend bord gevonden!

 

Maart 2019
Verreweg de meeste borden worden in opdracht van de Holland America Line gemaakt door Royal Goedewaagen. Veel van die borden zijn overwegend blauw van kleur. Maar ook Koninklijke Tichelaar te Makkum heeft borden gemaakt voor de HAL. Laatstbedoelde borden zijn wat kleurrijker en ook wat dieper. Tot kort geleden dacht ik dat er slechts twee borden uit Makkum bekend waren, beide uit 1983.  Het doopbord van de Nieuw Amsterdam en het bord, uitgegeven tijdens de Silver Cruise op de Rotterdam, ook 1983.

Kort geleden vond ik echter een derde bord, vervaardigd in Makkum. Het is een prachtig bord, zoals uit de foto hieronder mag blijken.
Het opschrift is ‘World cruise 1984’. Het lijkt er op dat de naam van het schip niet is genoemd. Ik heb het bord nog nooit eerder gezien en ben het ook nooit eerder tegengekomen. Ik heb het bord gevonden op de site van de Ottema-Kingma Stichting. Daar is ook te lezen dat de standplaats van het bord het Keramiekmuseum Princessehof is met objectnummer BCT 1217.  Ik zou ook dit bord graag in mijn verzameling hebben. En dat is het leuke van een hobby, je blijft zoeken!

 

2 gedachten over “Onbekend bord gevonden!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *