Een bord ‘Farewell Dinner 1967’ gescoord (menu-bord)

Aan mijn nog kleine verzameling heb ik een menu-bordje kunnen toevoegen.  Het bord deed dienst als menu bij het Farewell Dinner aan boord van de Rotterdam in 1967.
Als je er op klikt kun je de vlaggen van de achttien landen, die tijdens die wereldreis zijn aangedaan, goed bekijken. We hebben geprobeerd de landen te traceren aan de hand van de vlaggen. Met de klok mee. De eerste vijf zijn Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland en Syrië. Dan komt er een vlag die we niet kunnen achterhalen. (Wie weet welk land het is?). Vervolgens gaan we verder met India, Sri Lanka en Maleisië. We zijn over de helft en zien de vlaggen van Signapore en Thailand. Dan weer één die we (nog) niet weten. De laatste reeks bestaat uit Groot Brittanië,  Taiwan, Japan, Mexico, Panama en als laatste de Verenigde Staten. Meer informatie over dit bord vind je op de achterzijde.
Daar staat ‘Farewell Dinner on board S.S. “Rotterdam” Holland America Line Around-the-world Cruise  Jan. 24 – Apr. 13, 1967  Royal Goedewaagen Gouda-Holland’. Het bord is in de collectie opgenomen onder Wereldreizen tot 1981.

4 gedachten over “Een bord ‘Farewell Dinner 1967’ gescoord (menu-bord)”

   1. Goede avond,
    Mijn bord is van 1961, het bord is nog puntgaaf.

    In mijn bezit is ook, een tegel met de tekst,
    130 t h Anniversary
    Holland America Line Millennium 2000, vereniging de lijn
    Holland America Line opening kantoor 2007

    1. Van de ‘farewell-borden ‘ zijn er zeven, beginnend in het jaar 1961. Het zijn inderdaad prachtige borden!
     Als je tegeltjes wilt zien van de Holland America Line moet je even kijken op http://www.tonrijppaert.nl. Zeker de moeite waard.
     Fijn weekend en groeten, Jan Oege

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *